@jgj@est.social

2009-03-12

Minu plaan majanduse elavdamiseks

Fragment Reformierakonna plaanist.Ma võiks ka teha suuri sõnu ja rääkida, et majanduse elavdamiseks võiks töökohti juurde tekitada või inimestele rohkem laenu anda jms. suust välja ajada teadmata, kuidas seda siis ikkagi teha.

Minu plaan on lihtne -- igal võimalusel tuleb rohkem raha kokku kraapida ja siis see ka kõik kiiresti ära kulutada.

Kui me kõik, kurat, kokku hoiame ja sukasäärde kogume, siis nii see majandus kokku kuivabki. Koid löövad sajalistesse sisse, kui ei luftita, nagu juba Tõnissonile hüva nõu anti.

Kui aga kogu Eesti rahvas sellest kodumaad päästvast ideest end valgustada laseks, siis oleksime üsna kähku jälle oma reega majanduse järgmise künka suunas ronimas ja teistel jääks vaid augu põhjast kadedate nägudega pealt vahtida.


Ja kui tahate, võite mulle selle plaani eest anda noobli preemia, ülikooli doktori või majandusteadlase vimpli aga eelkõige ma hindaksin vääriliseks tasuks suuremas koguses raha ja kui asi läheb doktori peale, siis olgu ta vähemalt noor nägus naisterahvas!

1 kommentaar:

Universumi Direktor ütles ...

Selle koha pealt on sul sada protsenti õigus. Tarbimisühiskond, mis ei tarbi on otsekui kiriku orel, millel ei mängita või Savisaar, keda venelased ei armasta. Teen ettepaneku suurendada Eesti majandusruumis ringleva sularahakoguse kiireks ja otsustavaks suurendamiseks juba lähiajal!
Minu nägemuse kohaselt vajavad kõige enam turgutust alkoholimüügilitsentsi omavad toitlustusettevõtted Tartu piirkonnas. Kui sul aega on, siis võime juba järgmisel nädalal Eesti majanduse päästa! Ning seda päästes arutada veelgi efektiivsemaid lahendusi tuleviku tarbis!

Mihkel