@jgj@est.social

2006-11-17

I was made for loving you, baby

Eile -- raudteeülesõit Järvevana teel. Et hoog Mustamäe suunal oli päris hea, otsustasin, et ei hakka läbima seda labürinti, mis paremal pool teed rattureile ja jalakäijaile ehitatud on ning kasutan sõiduteed. Viga!

Väga halva nurga all sõiduteega diagonaalis olevatel rööbastel õnnestus küll säilitada vaatamata tagaratta vasakule kiskumisele tasakaal kuid võrdlemisi suurel kiirusel rööbaste ületamisest tulenevast vibratsioonist hüppas tagumine käiguvaheti (jälle! Läti matkal sai just uus pandud) millegipärast kodarate vahele ning blokeeris ratta.

Taas õnnestus sama sekundi jooksul teistkordselt säilitada tasakaal ning asfaldil libiseva tagarattaga võtta suund teepeenrale. Huh! Tulemus -- korralikult kaheksas tagavelg, paar kaotatud kodarat, kõver käiguvaheti ning väändes käiguvaheti kinnituskoht raamil (nagu ikka).

Vabastasin pidurid, väänasin velje pisut õigemaks ning "lonkasin" Järve Hawai Expressi. Valmis tagaratast neil kohapeal olemas polnud kuid olid nõus tänaseks ühe 400 krooni eest kokku panema. Jätsin asja parem tuleva nädala peale.

Täna -- tulnud ülikonda keemilisse viimast ja äsja Kaubajaama peatuses 15 bussilt maha astunud, otsustasid paar salakavalat juhust kokku langeda -- minu asukoht teepeenral ses kohas, kus asfaldi ääres piisava sobivusega lomp, mahutamaks kogust lennuvõimelist kuivaine ja vedeliku segu, et katta mind pealaest jalatallani, kaasates ka näo, kaela ja kõrvad ühes lahtise jopeesise alt paistva T-särgiga, kui vaid sellesse piisaval kiirusel üks piisavalt suur veokiratas sisse sõidaks. Larts!

517 TFS, sisestan oma mobiiltelefoni märkmikusse, püüdes niigi porise varukaga silmadelt pori vähemaks pühkida. "Minge tänase päeva jooksul Rahumäe tee 6 ja kirjutage avaldus," annab näitsik Politseist telefoni teel nõu. Härrad-prouad ülemused saadavad naerul mind koju end nädalavahetuseks puhtaks kasima ning mina võtan ette jalutuskäigu läbi linna, demonstreerimaks kaaskodanikele oma vastset moondekostüümi.

Õnneks oli mul töö juures vähemalt teine jope. Et olin aga oma teise paari pükse just hommikul pessu pannud, pean nüüd ootama, kuni nood kuivad. Et ülikonnale järgi minna. Ja soomlased sadamast ära tuua. Ja bussiga Tartusse sõita. Et hüüda Prrooosit, kommmerrssss!

Kommentaare ei ole: