@jgj@est.social

2007-01-26

Milline suurepärane rattailm!


Roger Morse, Rochester, NY.
© 2003 Jamie Germano, AP.
Täna sai liigutud rattaga ühtekokku 1 tund, 9 minutit ja 47 sekundit, mille jooksul läbisin 18,62 km. Keskmine kiirus 16,0 km/h näitab aga, et olud rattasõiduks pole just ideaalsed -- lume- ja libedatõrje Tallinna tänavatel annab kõvasti soovida ja enamasti on sõidetavad vaid kaks rattajälge, milles sõites võtab rattur enda alla juba terve sõiduraja.

Minut kirjutab Moskvas kasutusele võetud lumesulatusmasinast. Mäletan end jõmpsikana lund veoautode kasti sülgavat masinat vaadeldes mõtisklemas, et miks toosama masin ei võiks seda lund veeks sulatada? Tore, et mõnigi lapsepõlve idee teoks saab -- isegi siis on soe tunne, kui sa ise seda realiseerida ei jõudnud.

Homme toimuvad Tallinna Spordihalli Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti Juunioride Meistrivõistlused -- lähen taas kohtunikele rüperaale ette valmistama.

Ahjaa, eelmise laupäeva hommikul Lasnamäele sõites käisin Vana-Narva mnt kõrval Pirita jõe orgu suunduval rattateel ka käna -- linna suunal lõppeb langev sirge pea 90-kraadise pöördega, kus külmunud asfaldile puistatud graniitkillustikul osutus selle ootamatu pöördega hakkama saamine ületamatuks osavuskatsumuseks. Järgmisi rattureid jäid värskelt sadanud lumme hoiatama looklevad pidurdusjäljed, mille lõpus meetrilaiune ning paari meetri pikkune lohisemisjälg :)

Kommentaare ei ole: